Privacy & Cookie policy


PERSONVERNERKLÆRING
Sist oppdatert 25. mai 2018
(English version below)

 

HVEM VI ER
Denne Personvernerklæringen forklarer Sony Music Entertainment Norway AS sin praksis rundt datasikkerhet. Sony Music Entertainment Norway AS er et selskap registret i Norge under organisasjonsnummer 850 147 582 med forretningsadresse i Gjerdrums vei 10 A, 0402 Oslo. Der vi refererer til "Sony Music, "Sony Music Entertainment", "oss" eller "vi", mener vi Sony Music Entertainment Norway AS (eller annen Sony Music Entertainment enhet som bruker dine personopplysningeri samsvar med denne retningslinjen).
Vi ønsker å beskytte og respektere ditt personvern. Følgende regler vil være grunnlaget ved behandling av all personlig data som innhentes fra deg eller som du gir til oss. Vennligst les dokumentet nøye for å forstå vårt syn og praksis vedrørende behandling av dine personopplysninger.

NØKKELPUNKTER

  • Vi bruker personopplysninger for å gi deg tilgang til funksjonene i tjenestene, til å gjennomføre din registrering og for å tilby deg etterspurt innhold relatert til vår musikk og andre tilbud.
  • Vår hoved- og artistnettsider tilbyr interaktive funksjoner som kobles til sosiale medier, slik som Facebook og Twitter. Dersom du bruker disse funksjonene vil disse sidene sende oss personopplysninger om deg.
  • Det meste av innholdet vårt er ikke laget for barn. Vi innhenter ikke bevisst personopplysninger om barn under 13 år. Alder kan bli etterspurt før du registrerer deg på nyhetsbrev eller bruker våre tjenester.
  • Med din tillatelse sender vi deg nyheter og salgsfremmende materiale om Sony Music og våre artister. Du kan når som helst informere oss om at du ikke lenger ønsker at vi bruker dine personopplysninger til direkte markedsføringsformål, inkludert profilering knyttet til slik direkte markedsføring. Disse retningslinjene forklarer også når vi behandler dine personopplysninger, for våre legitime interesser. Dersom du ikke lenger ønsker at vi behandler dine personopplysninger, kan du når som helst trekke ditt samtykke. Klikk her for å lære mer om dine bredere databeskyttelsesrettigheter og hvordan du kan utøve dem.
  • Vi offentliggjør dine personopplysninger når du poster innhold via våre nettsteder eller apper. Vi deler også personopplysninger med forretningspartnere eller andre Sony-konsernselskaper når du har samtykket til dette. Samtykker du til markedsføring, deler vi også personopplysninger med artister og tredjeparter vi engasjerer til å behandle data på våre vegne. Vi deler også personopplysninger når slik deling er påkrevd ved lov, og i visse andre situasjoner.
  • Visse personopplysninger kan overføres til USA og/eller til land utenfor EØS.
  • Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og andre sporingsteknologier for å tilpasse innhold og annonsering, samt å gjøre innholds funksjonen bedre. For å lære mer om bruken av sporingsteknologi, klikk her.

MERKNAD TIL BARN UNDER 13 ÅR
DU MÅ VÆRE 13 ÅR ELLER ELDRE FOR Å REGISTRERE DEG PÅ VÅRE NETTSIDER. VENNLIGST IKKE REGISTER DEG HVIS DU ER UNDER 13 ÅR.
MERKNAD TIL FORELDRE
Selv om vi ikke tillater registrering av barn under 13 år, bør foreldrene ha tilsyn med sine barns internettaktiviteter. De bør vurdere å bruke foreldrekontrollverktøy som er tilgjengelige på nettbaserte-tjenester og fra programvareprodusenter. Dette bidrar til å gi et barnevennlig internett-miljø. Disse verktøyene kan hindre barn i å dele navn, adresse og annen personlig informasjon uten foreldrenes tillatelse.

HVORDAN OG HVORFOR VI INNHENTER DIN DATA
Vi innhenter og behandler dine personopplysninger til forskjellige formål, avhengig av hvem du er og hvordan vi kom i kontakt med deg. Vi innhenter følgende personopplysninger til følgende formål:
1. Kontakt med oss som artist eller potensiell artist. Vi behandler personopplysninger etter avtale ​​eller etter en interesseavveining hvis du er en potensiell artist.
2. For markedsføring, nyhetsbrev og informasjon om vår virksomhet: Navn og e-postadresse. Personopplysningene innhentes etter avtale med deg.
3. For å besvare eventuelle henvendelser vi mottar fra deg. Navn, telefonnummer, e-postadresse og eventuell andre personopplysninger du gir i forbindelse med henvendelsen. Behandling av personopplysninger er basert på grunnlag av en interesseavveining.
4. Rekruttering av nyansatte hos Sony Music: CV, søknad, attester og referanser. Behandling av personopplysninger er basert på samtykke.
5. Ved kontakt gjennom vår nettside eller på en annen måte. Vi kan innhente og behandle personopplysninger knyttet til deg ved at du fyller ut skjemaer på vår nettside, eller ved å kontakte oss. Dette inkluderer, men er ikke begrenset til, informasjon som er oppgitt når du registrerer deg for å bruke (eller bli medlem av) nettstedet vårt, abonnerer på noen av våre tjenester (for eksempel nyhetsbrev), kjøper nedlastinger, publiserer materiale eller ber om ytterligere tjenester.

Ved å bruke cookies og annen sporingsteknologi
Vi bruker teknologi som gjør det mulig å innhente personopplysninger om deg for å forbedre din internettopplevelse når du bruker våre nettsider. Dette gjør vi ved å kartlegge våre brukere og gi deg en skreddersydd annonsering. Vi refererer til denne teknologien som "cookies" i disse retningslinjene, men dette er ment å dekke alle lignende teknologier, inkludert web beacons, loggfiler, pikselkoder, gifs (beskrevet nedenfor). Vi bruker våre egne og tredjeparts cookies for å innhente den informasjon vi trenger. For mer informasjon, se "Cookies og annen sporingsteknologi" nedenfor.
Vi mottar noen ganger informasjon fra andre kilder, såkalte tredjeparter. Bruker du eksempelvis en "like" eller en "share"-knapp for en funksjon på våre nettsider eller apper, vil tredjepart dele informasjon med oss. Deltar du i aktiviteter på andre nettsteder eller apper – for eksempel på Facebook – vil det kunne innebære at du samtidig akseptere at vi får tilgang til dine personopplysninger fra Facebook eller andre web- eller app eiere.
Tilbyr vi elektroniske tjenester til barn der det kreves samtykke fra foreldrene, kan vi be om en foreldres e-postadresse for å be om samtykke.

HVORDAN VI BRUKER DINE DATA
Vi bruker personopplysninger innhentet gjennom vår virksomhet:

(1) For å oppfylle en kontrakt med deg, eller foreta handlinger tilknyttet en kontrakt;

a. For å gjennomføre din registrering på våre nettsider og apper, eller deltagelse på konkurranser vi har gående.

b. For å sende informasjon angående endringer i vår personvernerklæring.

(2) Der det er nødvendig for formål i våre eller en tredjeparts legitime interesser. Disse interessene er:

a. Å gi deg tilgang til innhold og funksjoner til nettsidene og appene.

b. Å sende deg informasjon du har bedt om.

c. Å sørge for sikkerheten din på våre nettsider og apper og på den måten forhindre uautoriserte eller ondsinnede aktiviteter.  

d. Å påse at våre bruksvilkår og andre retningslinjer blir overholdt. Videre å påse at andre organisasjoner rettigheter blir overholdt (for eksempel eiere av opphavsrett).

e. Å skreddersy innhold, annonser og tilbud for deg.

(3) Der du gir oss samtykke:

a.Der du ønsker informasjon om markedsføring på et medium som krever ditt samtykke (for eksempel via markedsføring på e-post)

b. Der du samtykker at vi deler dine personopplysninger med tredjeparter slik at de kan sende deg markedsføring, for eksempel med artister.

c. Der du aksepterer lagring av informasjonskapsler (cookies) eller annen lignende teknologi.

d. Ved andre anledninger der vi ber om ditt samtykke. Formålet for innhenting av informasjon vil angis om det skulle være aktuelt.

(4) For formål som er påbudt ved lov

a.Der det kreves samtykke fra foreldrene for å tilby internett tjenester for barn under 16 år, eller alderen til barnet er under den alderen som nettsiden krever.

b.Ved forespørsler fra regjeringen eller politiets etterforskning krever det.

HVORDAN BLIR DISSE OPPLYSNINGENE DELT?
Med forbehold om de øvrige vilkårene i disse retningslinjene, kan vi dele dine personopplysninger med følgende:

(a) Konsernselskap

Sony kan dele dine personopplysninger med tilknyttede selskaper og konsernselskap over hele verden for oppfyllelse av formålene gitt ovenfor. Ved samtykke ved registreringen, vil vi også kunne dele personopplysningene dine med andre Sony-tilknyttede selskaper, slik at disse kan bruke dem direkte i sin markedsføring.

(b) Artister

Har du samtykket til direkte markedsføring, vil vi kunne dele dine personopplysninger med disse artistene (og deres management). Vi vil bare dele personopplysningene til de artistene du har gitt uttrykk for å være interessert i. Disse vil da kunne benytte dine persondata for å oppdatere deg med informasjon om dem.

(c) Andre tredjeparter

Vi kan overføre eller tildele personopplysninger til tredjeparter i forbindelse med salg, fusjon, konsolidering, endring i kontroll, overføring av betydelige eierandeler, omorganisering eller likvidasjon av Sony Music eller deler av det.
Etter vårt skjønn vil vi kunne dele visse statistiske data om kjøp og bruk av innholdet vårt. Slike data kan inneholde demografiske data som aldersgruppe, og/eller geografisk plassering av grupper av brukere. Personopplysninger (slik som navn og epost-adresse) vil ikke kunne identifiseres utfra slike statistikker.

(d) Under spesielle forhold

Ved særlig tilfeller vil vi kunne utgi personopplysninger når vi har grunn til å tro at utgivelse av personopplysninger er nødvendig for identifisere, kontakte eller reise sak mot noen som kan forårsake skade for eller forstyrrelse (både med og uten hensikt) med rettigheter eller eiendomsretten til det beskrevne over i punkt (a) og (b).
Personopplysningene kan deles med myndighetene og/eller politiet dersom det er nødvendig i tråd med de ovennevnte formål, loven krever det eller det er nødvendig for juridisk beskyttelse av våre legitime interesser i samsvar med gjeldende lovverk.
Hvis du gir fra deg informasjon til et nettsted eller en app vil dette bli offentliggjort.

(e) Leverandører

Hvis du registrerer deg til en kampanje, for eksempel en konkurranse som administreres av en tredjepart vil personopplysningene dine bli delt med arrangøren for å administrerer kampanjen. Dette kan innebære at dine personopplysninger kan bli inkludert i en vinnerliste.
Vi deler data med tredjeparter som utfører funksjoner på våre vegne, slik som nettutleie, drift av nettsiden og apper, sending av e-post eller utførelse av dataanalyse.

INTERNASJONAL OVERFØRING
Personopplysninger vi samler inn kan bli overført til og lagret i USA eller et annet land utenfor EØS-området. For eksempel hvis noen av våre, eller noen av våre EØS-baserte tjenesteleverandører eller servere fra tid til annen er lokalisert utenfor EØS. Dette er tilfelle også dersom en av våre tjenesteleverandører eller leverandører er lokalisert i et land utenfor EØS eller hvis vi deler dataene dine (i samsvar med avsnittet "Hvordan blir disse opplysningene delt» over).
Der informasjon er overført til et land utenfor EØS-området, til en interessent eller leverandør i et land som ikke er underlagt en tilstrekkelig beslutning fra EU-kommisjonen, er informasjonen tilstrekkelig beskyttet gjennom EU-kommisjonens godkjente standard kontraktbetingelser, en egnet Privacy Shield sertifisering eller en leverandørs databehandleravtale.

COOKIES OG ANDRE INFORMASJONSKAPSLER
Hva er en "cookie"?
En cookie er en liten tekstfil som inneholder små mengder informasjon som lsstes ned til din enhet når du besøker en nettside. Cookies sendes deretter tilbake til den opprinnelige nettsiden etter hvert påfølgende besøk, eller til et annet nettsted som gjenkjenner denne cookien. Cookies er nyttige fordi de tillater et nettsted å gjenkjenne en brukers enhet.
Cookies bidrar til å forbedre nettsiden og levere bedre og mer personalisert tjeneste til deg som bruker, for eksempel ved å lagre informasjon om dine preferanser og å tillate oss å kjenne deg igjen når du returnerer til nettsiden. Du kan velge ikke å akseptere en cookie ved å endre datamaskinens innstillinger til å avvise cookies. Dette kan imidlertid begrense utvalget av funksjonene som er tilgjengelige på vår nettside.
Informasjonen vi samler kan inkludere IP-adresser, nettleser versjon, antall besøk på nettsiden, hvilke sider du besøker og visningsinnstillingene dine. Informasjon om varigheten av informasjonskapslene vi bruker finner du her: http://tools.sonymusiccreative.com/privacy/SME_UK_CookieGrid.pdf
Vi bruker følgende kategorisering av cookies på vår nettside:
Kategori 1: Høyest nødvendige cookies
Disse cookies er nødvendig for at du skal kunne bevege seg rundt på nettsiden og benytte deg av alle dens egenskaper. For eksempel er det nødvendig for å få tilgang til sikre områder på nettsiden. Uten disse cookiesene får du ikke tilgang til de tjenestene du ønsker, for eksempel lagre en "shopping bag" på en nettside.
Vi bruker ikke disse cookiesene for å samle informasjon om deg som kan brukes til profilering, annonsering eller husker hvor du har vært på internett.
Kategori 2: Analyse cookies
Disse cookies samler informasjon om hvordan nettsiden brukes. For eksempel hvilke sider brukere besøker mest, og om besøkende får "error messages" ved bruk av nettsiden.
Disse cookiesene samler ikke informasjon for å identifisere deg som besøkende. All informasjon som lagres, lagres anonymt. Informasjonen brukes kun for å forbedre hvordan nettsiden fungerer.
Kategori 3: Funksjonelle cookies
Disse cookies husker de valgene du har tatt, eksempelvis hvilket land du befant deg i da besøkte nettsiden, språk eller region du er i. Disse kan da brukes for å gi deg et innhold som er mest mulig relevant for deg og dine valg.
Informasjonen disse cookies samler kan være anonymisert og de kan ikke spore surfeaktiviteten din på andre nettsider.
Kategori 4: Markedsførings/målrettede cookies
Disse cookies samler informasjon om dine nett-vaner for å gi deg mer relevante annonser og tilbud. De blir også brukt for å begrense antall ganger du ser en annonse, samt bidra til å måle effekten av annonseringskampanjen. Cookies blir vanligvis utstedt av tredjeparter med nettverksoperatørens tillatelse. De husker nettsidene du har besøkt og den informasjonen deles med andre parter, for eksempel annonsører. Ofte er markedsførings/målrettede cookies linket til nettstedsfunksjonalitet fra den andre organisasjonen.
Category 5: Sosiale medier cookies
Disse cookies tillater deg å dele hva du gjør på en nettside på sosiale medier slik som Pinterest, Facebook og Twitter. Slike cookies er utenfor vår kontroll. Informasjonen kan knyttes til markedsførings/målrettede aktiviteter. Vennligst undersøk på det respektive sosiale mediums personvernerklæring for å se hvordan deres cookies blir brukt.
Cookies innenfor de ovennevnte kategoriene kan inkludere de som vises på her (http://tools.sonymusiccreative.com/privacy/SME_UK_CookieGrid.pdf) sammen med deres respektive nettsider som viser deg hvordan du kan melde deg av dem.
Bruk av "Web Beacons"
Noen av våre nettsider vil kunne inneholde elektroniske bilder, såkalte web beacons. Blant flere ting, tillater disse å telle antallet brukere som besøker nettsiden. Web beacons samler bare begrenset informasjon inkludert et cookie nummer, tid og dato for sidevisning, samt en beskrivelse av nettsiden. Vi kan også ha informasjon om web bacons plassert hos tredjeparts annonsører.
Disse beacons inneholder ingen personlig identifiserbar informasjon og er bare brukt for å spore effektiviteten av en bestemt kampanje.
Samtykke til cookies
For å plassere cookies på din enhet kreves ditt samtykke. Ønsker du ikke å motta cookies i det hele tatt, kan du endre det i nettleseren din slik at den underretter deg hver gang en ny cookies blir lagret eller du kan nekte cookies helt.
Vær oppmerksom på at hvis du fortsetter å surfe på nettstedet, vil det bli ansett som en aksept av nettsidens bruk av cookies.
Du kan når som helst trekke samtykke til bruk av cookies tilbake. Ønsker du å begrense eller blokkere cookies som er blitt tilknyttet din enhet, kan du gjøre dette på nettleserinnstillingene dine. Hjelp-funksjonen på nettleseren din forteller deg hvordan det gjøres. Du kan også ved bruk av nettleserinnstillingene slette cookies som allerede er tilknyttet enheten.
Alternativt kan du besøke www.aboutcookies.org, som inneholder omfattende informasjon om hvordan du gjør dette på et stort utvalg nettlesere. Vær oppmerksom på at dersom du sier nei til cookies, kan det påvirke funksjonaliteten på nettsiden, og det kan medføre at noe innhold blir utilgjengelig.
Ønsker du å skjerme deg fra andre tredjeparter lagrer interessebasert annonsering, kan du gå til www.youronlinechoices.eu. Å melde seg ut gjør ikke at du ikke mottar elektronisk reklame. Det betyr at firmaet eller selskapene du har valgt, ikke lenger vil levere annonser tilpasset dine web preferanser og bruksmønstre.

DINE RETTIGHETER
Der vi er avhengige av ditt samtykke, vil du alltid ha mulighet til å trekke dette tilbake, men det påpekes at vi kan ha andre juridiske grunner for å behandle dataene dine for andre formål, slik som de nevnt ovenfor. I noen tilfeller har vi anledning til å sende deg direkte markedsføring uten samtykke, der dette beror på en interesseavveining. Du har til enhver tid en absolutt rett til å nekte direkte markedsføring eller profitering vi utfører for direkte markedsføring. Dette kan du gjøre ved å følge instruksjonene i kommunikasjonen der dette er en elektronisk melding eller sende en e-post til [email protected].
Du har rett til å be oss om en kopi av dine personopplysninger; for å rette opp, slette eller begrense (stoppe enhver aktiv) behandlingen av dine personopplysninger; og for å få dine personopplysninger du har gitt oss i et strukturert maskinlesbart format.
I tillegg kan du motsette deg behandling av dine personopplysninger under visse omstendigheter (spesielt hvor vi ikke trenger å behandle opplysningene for å oppfylle kontrakts- eller andre lovkrav, eller der vi vi bruker opplysningene for direkte markedsføring).
Disse rettighetene kan være begrenset, for eksempel hvis oppfyllelsen av forespørselen din avslører personopplysninger om en annen person og dette medfører krenkelse av tredjepersoners rettigheter (inkludert våre rettigheter). Det samme gjelder hvis du ber oss å slette informasjon som vi ved lov er påbudt å ha eller andre tungtveiende legitime interesser tilsier at vi må beholde personopplysningene. Relevante unntak er inkludert både i GDPR og i Personopplysningsloven av 22. mai 2018. Vi vil informere om relevante unntak, når vi svarer på forespørsler fra deg.
For å utøve dine rettigheter kan du kontakte oss ved å bruke detaljene nedenfor. Har du uløste bekymringer har du rett til å klage dette inn til EU-databeskyttelsesmyndigheten der du bor, jobber eller der du mener det er oppstått brudd på dine rettigheter. I Norge vil slik myndighet være Datatilsynet.
Ved utfylling av skjemaer kan visse opplysninger være påkrevd. Der utfylling er påkrevd, og det ikke er utført, vil vi ikke kunne oppfylle dine forespørsler om å registrere deg, la deg delta i en konkurranse eller på annen måte engasjere deg med Sony Music eller deres artister. All annen utfylling er valgfritt.

HVORDAN KOMME I KONTAKT MED OSS?
Vi ønsker å være behjelpelige ved spørsmål om hvordan vi behandler dine personopplysninger. Ved spørsmål om hvordan vi behandler dine personopplysninger eller ønske om å melde deg av direkte markedsføring, kan du ta kontakt med [email protected].

HVOR LENGE LAGRES DINE OPPLYSNINGER?
Så lenge du er en aktiv bruker av våre nettsider, vil vi behandle dine data i forbindelse med din registrering på nettsiden.
Hvor vi behandler personopplysninger for markedsformål eller med ditt samtykke, fortsetter vi behandling frem til du ber oss stoppe eller inntil en kort periode etter dette (for å behandle din forespørsel om stans). Vi vil også registrere at du ikke ønsker å motta direkte markedsføring eller at vi behandler dataene dine, slik at vi kan respektere dette i fremtiden.
Ved behandling av personopplysninger i forbindelse med en utførelse av en kontrakt eller en konkurranse, beholder vi personopplysningene så lenge det er nødvendig i henhold til relevante nasjonale lover og tilfelle personopplysningene er samlet inn for.

ANDRE NETTSIDER
Våre nettsider kan inneholde linker til andre nettsider som er utenfor vår kontroll, og ikke er underlagt denne personerklæringen. Hvis du klikker deg inn på disse nettsidene, kommer du til en annen operatør. Operatøren av denne siden vil kunne samle inn og behandle informasjon om deg på annen måte enn hvordan Sony Music gjør det.

ENDRINGER I PERSONVERNERKLÆRINGEN
Vi vil med jevne mellomrom oppdatere denne personvernerklæringen for Sony Music. Vi vil angi endringer ved å oppdatere dato øverst i erklæringen og kontakte deg etter behov. Vi oppfordrer deg å gå gjennom denne personerklæringen fra tid til annen.

 

 

 


PRIVACY AND COOKIE POLICY
Last updated 25th May 2018

WHO WE ARE
This privacy and cookie policy explains the data protection practices of Sony Music Entertainment Norway AS. Sony Music Entertainment Norway ASis a company registered in Norway under company number 991 980 490 with its registered office at Gjerdrums vei 10a, 0402 Oslo. Where we refer to "Sony Music", “Sony Music Entertainment” “us” or "we", we mean Sony Music Entertainment Norway AS(or any Sony Music Entertainment entity using your data in accordance with this policy).
We are committed to protecting and respecting your privacy and the following sets out the basis on which any personal data we collect from you, or that you provide to us, will be processed. Please read the text carefully to understand our views and practices regarding your personal data and how we will treat it.
KEY POINTS

  • We use personal data to allow you to use the features in the content, to process your registration, and to provide you with requested content related to our music and other offerings.
  • Our main and artist websites provide interactive features that engage with social media sites, such as Facebook and Twitter. If you use these features, these sites will send us personal data about you.
  • Most of our content is not designed for children. We do not knowingly collect personal information of children under the age of 13.and may ask for your age before you can sign up to newsletters or to use our content.
  • If you give us permission, we will send you news and promotional material about Sony Music, including our artists.  You can change your mind about this at any time and ask us not to process your personal data for direct marketing purposes, including profiling related to direct marketing. This policy also explains when we process personal data, for our legitimate interests. You can ask us to stop processing this data. Click here to learn more about your wider data protection rights and how you can exercise them.
  • We disclose your personal data publicly when you post content via our sites or apps. We disclose personal data when you agree that we can share data with business partners or other Sony group companies. We also share data with artists where you consent to marketing and third parties we engage to process data on our behalf or when such sharing is required by law, or in certain other situations.
  • We may transfer certain personal data to the United States and to other countries outside the EEA.
  • We use cookies and other tracking technologies to personalize content and advertising and to make our content function better. To learn about our use of tracking technologies click here.

A SPECIAL NOTE TO CHILDREN UNDER 13 YEARS OF AGE
YOU MUST BE 13 YEARS OF AGE OR OLDER TO REGISTER WITH OUR SITE. PLEASE DO NOT REGISTER IF YOU ARE UNDER 13 YEARS OF AGE.

A SPECIAL NOTE TO PARENTS
While we do not knowingly allow registration by children under the age of 13, parents should supervise their children’s online activities and consider using parental control tools available from online services and software manufacturers that help provide a child-friendly online environment. These tools can also prevent children from disclosing online their name, address, and other personal information without parental permission.

HOW WE COLLECT YOUR DATA AND WHY
We collect and process your personal data for different purposes, depending on who you are and how we come into contact with you. We collect the following personal information for the purposes stated here:
1. Contact with us as an artist or potential artist. We will process personal data as a result of your agreement with us or after an interest assessment if you are a potential artist.
2. Sending out marketing, newsletters and provide information about our business: Name and E-mail address. The treatment takes place on the basis of an agreement with you.
3. To answer any inquiries we receive. Name, phone number, e-mail address and any personal information that may result from the inquiry. The processing of personal data is based on an interest assessment.
4. Recruitment of new employees at Sony Music: CV, application, attestations and references. Processing of personal data is based on the consent you have given.
5. Contact through our site or otherwise. We may collect and process personal data relating to you by you providing such personal data by filling in forms on our site or by you contacting us. This includes, but is not limited to, information provided at the time of registering to use (or become a member of) our site, subscribing to any services (e.g. newsletters), purchasing downloads, posting material or requesting further services.

By using cookies and other tracking technologies
In addition, we use technology on our website to collect information that helps us to enhance your online experience, measure our audience and provide you with tailored advertising. We refer to this technology as "cookies" throughout this policy but this is intended to cover all similar technologies including web beacons, log files, pixel tags, gifs (also described below). We use our own and third party cookies to collect the information we require. For more information see, "cookies and other tracking technologies" below.
Sometimes, we receive information about you from third parties. For example, if you use a "like" or a "share" button for a feature on our sites or apps, then the third party will share information with us. If you participate in activities on other sites or apps – such as participating in a Facebook application – you may allow us to have access to personal data held by Facebook, or other site or app owners.
If we provide online services to a child where we need parental consent for this, we may ask for a parent’s email address, in order to ask for consent.

HOW WE USE YOUR DATA
We use personal data collected via our content:

(1) To fulfil a contract, or take steps linked to a contract;

a. To process your registration on one of our websites or apps, or entry to any competition we run.

b. To send you information about changes to our terms or policies.

(2) Where this is necessary for purposes which are in our, or third parties, legitimate interests. These interests are:

a. To  provide you with access to content and features in the sites and apps.

b. To send you information you have requested.

c. To ensure the security of our sites and apps, by trying to prevent unauthorised or malicious activities.

d. To enforce compliance with our terms of use and other policies and to help other organisations (such as copyright owners) to enforce their rights.

e. To tailor content, advertisements and offers for you.

(3) Where you give us consent:

a. Where you ask us to send marketing information to you via a medium where we ask for your consent (for example, email marketing)

b. Where you allow us to share your data with third parties so they can send you marketing, such as artists.

c. Where you give us consent to place cookies and to use similar technologies.

d. On other occasions where we ask you for consent, for a purpose which we explain at that time.

(4) For purposes which are required by law:

a. Where we need parental consent to provide online services to children under 16, or the relevant age below which parental consent is required. However, our sites and apps are not generally designed for children under 16.

b. In response to requests by government or law enforcement authorities conducting an investigation.

HOW WE SHARE YOUR DATA
Subject to the other terms of this policy, we may share your personal data with the following:

(a) Group companies

We may share your personal data with our affiliated or group companies worldwide for the purposes listed above. Where you give your permission via the registration process, we will also share your personal data with other Sony affiliates for them to use for direct marketing.

(b) Artists

Where you have consented to direct marketing, we may also share your personal data with those artists (and their management companies) that you have expressed an interest in, who may then use your data to keep you updated with information about them.

(c) Other third parties

We may transfer, assign personal data, to third parties in connection with the sale, merger, consolidation, change in control, transfer of substantial assets, reorganisation or liquidation of Sony Music, or any part of it.
We may share with others, at our discretion, certain aggregate statistical data about purchases and the use of our content, which data may include demographic data such as the age range and/or geographic location of groups of users. No personal data (such as names or email addresses) will be identifiable from such statistics.

(d) In special circumstances

We may disclose personal data in special cases when we have reason to believe that disclosing this data is necessary to identify, contact or bring legal action against someone who may be causing injury to or interference (either intentionally or unintentionally) with the rights or property of those described above in paragraph (a) or (b). Personal data may be shared with government authorities and/or law enforcement officials if required for the purposes above, if mandated by law or if required for the legal protection of our legitimate interests in compliance with applicable laws.
If you submit content to a site or app this will be disclosed publicly.

(e) Suppliers

If you register for a promotion, such as a competition, prize draw or contest, which is administered by a third party, your personal data will be disclosed to the organiser for them to administer the promotion.This may also mean that your personal data will be included in a winners list.
We share data with third parties who perform functions on our behalf, such as hosting or operating our site and apps, sending e-mails, and carrying out data analysis.

INTERNATIONAL TRANSFER
The data that we collect may be transferred to, and stored at, a destination within the United States or some other country outside the European Economic Area ("EEA"), for instance if any of our, or any of our EEA based service provider’s, servers from time to time are located outside the EEA or if one of our service providers or suppliers is themselves located in a country outside the EEA or if we share your data (in accordance with the ‘With whom we share your data’ section below).
Where information is transferred outside the EEA, and where this is to a stakeholder or vendor in a country that is not subject to an adequacy decision by the EU Commission, data is adequately protected by EU Commission approved standard contractual clauses, an appropriate Privacy Shield certification or a vendor’s Processor Binding Corporate Rules. 
COOKIES AND OTHER TRACKING TECHNOLOGIES
What is a cookie?
Cookies are text files containing small amounts of information which are downloaded to your device when you visit a website. Cookies are then sent back to the originating website on each subsequent visit, or to another website that recognises that cookie. Cookies are useful because they allow a website to recognise a user’s device. 
Cookies help us to improve our site and to deliver a better and more personalised service, for instance by storing information about your preferences and allowing us to recognise you when you return to our site. You may refuse to accept cookies by activating settings on your internet browser. However, please note that if you select such settings certain parts of our site may not work properly.
The information we collect may include IP-addresses, browser version, number of visits, which pages you access and your viewing preferences. Information on the duration of the cookies that we use can be found here:
http://tools.sonymusiccreative.com/privacy/SME_UK_CookieGrid.pdf
We use the following categories of cookies on our website:
Category 1: Strictly Necessary Cookies
These cookies are essential in order to enable you to move around the website and use its features, such as accessing secure areas of the website. Without these cookies, services you have asked for, like any shopping basket items cannot be provided. We don’t use these cookies to gather information about you that could be used for profiling, advertising or remembering where you’ve been on the internet.

Category 2: Performance Cookies
These cookies collect information on how visitors use our website. For example, which pages visitors go to most often, and if you get error messages from web pages. These cookies don’t collect information that identifies you as a visitor. All information these cookies collect is aggregated and therefore anonymous. It is only used to improve how a website works.
Category 3: Functionality Cookies
These cookies remember choices you make such as the country you visit our website from, language or the region you are in. These can then be used to provide you with an experience more appropriate to your selections and to make the visits more tailored and pleasant. The information these cookies collect may be anonymised and they cannot track your browsing activity on other websites.
Category 4: Targeting cookies or advertising cookies
These cookies collect information about your browsing habits in order to make advertising more relevant to you and your interests. They are also used to limit the number of times you see an advert as well as help measure the effectiveness of an advertising campaign.  The cookies are usually placed by third party advertising networks with the website operator’s permission.  They remember the websites you visit and that information is shared with other parties such as advertisers. Quite often targeting or advertising cookies will be linked to site functionality provided by the other organisation.
Category 5: Social Media Cookies
These cookies allow you to share what you’ve been doing on the website on social media such as Pinterest, Facebook and Twitter. These cookies are not within our control.  This information may be linked to targeting/advertising activities. Please refer to the respective social media’s privacy policies for how their cookies work.

Cookies within the above Categories may include those shown on the table (http://tools.sonymusiccreative.com/privacy/SME_UK_CookieGrid.pdf) together with their respective website locations showing you how to opt-out of them.

Use of Web Beacons
Some of our web pages may contain electronic images known as web beacons, among other things, that allow us to count users who have visited these pages. Web beacons collect only limited information including a cookie number, time and date of a page view, and a description of the page on which the web page resides. We may also carry web beacons placed by third party advertisers. These beacons do not carry any personally identifiable information and are only used to track the effectiveness of a particular campaign.

Consent to Cookies
In order to place cookies on your device, we require your consent. If you don’t want to receive cookies at all, you can modify your browser so that it notifies you when cookies are sent to it or you can refuse cookies altogether.
Please note that if you continue to browse the site, you will be considered to have agreed to our use of cookies.
You can withdraw your consent to our use of cookies at any time. If you wish to restrict or block web browser cookies which have been set on your device then you can do this through your browser settings; the Help function within your browser should tell you how. You can also use your browser settings to delete cookies that have already been set.
Alternatively, you may wish to visit www.aboutcookies.org, which contains comprehensive information on how to do this on a wide variety of desktop browsers. However, please note that if you select such settings you may be unable to access certain parts of our site or certain content or functionality may not be available.
If you’d like to opt out of other third party cookies relating to behavioural advertising, please go to www.youronlinechoices.eu. Opting out does not mean you will no longer receive online advertising. It does mean that the company or companies from which you opted out will no longer deliver ads tailored to your web preferences and usage patterns.

YOUR RIGHTS
Wherever we rely on your consent, you will always be able to withdraw that consent, although we may have other legal grounds for processing your data for other purposes, such as those set out above. In some cases, we are able to send you direct marketing without your consent, where we rely on our legitimate interests.  You have an absolute right to opt-out of direct marketing, or profiling we carry out for direct marketing, at any time. You can do this by following the instructions in the communication where this is an electronic message, or by sending an email to [email protected].
You have the right to ask us for a copy of your personal data; to correct, delete or restrict (stop any active) processing of your personal data; and to obtain the personal data you provide to us for a contract or with your consent in a structured, machine readable format.
In addition, you can object to the processing of your personal data in some circumstances (in particular, where we don’t have to process the data to meet a contractual or other legal requirement, or where we are using the data for direct marketing).
These rights may be limited, for example if fulfilling your request would reveal personal data about another person, where it would infringe the rights of a third party (including our rights)  or if you ask us to delete information which we are required by law to keep or have compelling legitimate interests in keeping. Relevant exemptions are included in both the GDPR and in the Norwegian Data Protection Act of 22 May 2018. We will inform you of relevant exemptions we rely upon when responding to any request you make.
To exercise any of these rights, you can get in touch with us using the details set out below. If you have unresolved concerns, you have the right to complain to an EU data protection authority where you live, work or where you believe a breach may have occurred.
Data that is mandatory is indicated on relevant forms that you complete. Where provision of data is mandatory, if relevant data is not provided, then we will not be able to fulfil your requests to register, enter a competition or otherwise engage with Sony Music or its artists. All other provision of your information is optional.
HOW DO I GET IN TOUCH?
We hope that we can satisfy queries you may have about the way we process your data. If you have any concerns about how we process your data, or would like to opt out of direct marketing, you can get in touch via [email protected].

HOW LONG IS MY DATA STORED?
Where we process data in connection with your registration to use our sites, we do this for as long as you remain an active user of our sites.
Where we process personal data for marketing purposes or with your consent, we process the data until you ask us to stop and for a short period after this (to allow us to implement your requests). We also keep a record of the fact that you have asked us not to send you direct marketing or to process your data indefinitely so that we can respect your request in future.
Where we process personal data in connection with performing a contract or for a competition, we keep the data for as long as required under relevant country laws pertaining to the type of data and instance that the data has been collected.

OTHER WEBSITES
Our website may contain links to other websites which are outside our control and are not covered by this privacy and cookie policy. If you access other sites using the links provided, the operators of these sites may collect and process information from you in a way which is different to how we do so.

CHANGES TO OUR PRIVACY AND COOKIE POLICY
We may modify, alter or otherwise update this privacy and cookie policy at any time. We will indicate any changes by updating the date at the top of the policy and contacting you as appropriate. We encourage you to review this policy from time to time.